Przepis
Drobiowe szaszłyki z pieczonymi batatami i guacamole na grilla lub do piekarnika
Składniki:
🍡Mięso z piersi kurczak 150
🍡½ awokado
🍡200 g batatów
🍡1-2 ząbki czosnku
🍡½ cebuli
🍡1 pomidor
🍡2 łyżeczki sosu tamari lub sojowego
🍡½ papryki czerwonej
🍡Szczypta soli i pieprzu
🍡1 łyżeczka soku z cytryny
1. Wszystkie składniki (oprócz batatów) pokrój w kostkę i w dowolnej kolejności nadziewaj na długą wykałaczkę.
2. Skrop sosem tamari lub sojowym, sokiem z cytryny i dopraw ulubionymi ziołami. Podlej wodą i duś do miękkości w piekarniku w 180 stopniach.
3. Bataty dokładnie wyszoruj, pokrój w grube plastry, dopraw do smaku i piecz do miękkości w 180 stopniach, około 20 minut. Zjedz z szaszłykami.
4. Awokado rozgnieć z sokiem z cytryny i powstały dip podaj obok szaszłyków.
PRAWIDŁOWE NAWYKI TOALETOWE – OD DZIŚ DO KOŃCA ŻYCIA:
unikaj parcia przy sikaniu oraz wypróżnianiu ( parcie zwiększa ciśnienie śródbrzuszne, obniża Twoje narządy rodne oraz osłabia dno miednicy jeszcze bardziej)
Częstotliwość: codziennie/ po wysiłku